vrijdag 24 juni 2022

Dirigent Ronny Tampere neemt na 38 Jaar afscheid van ‘Hoger Op’

Dirigent Ronny Tampère nam het concert van ‘Hoger Op’ afscheid van zijn muzikanten.  Na het slotnummer werd dirigent Ronny overladen met lofbetuigingen en geschenken.  Achtendertig jaar muzikanten kunnen beheesteren is niet veel mensen gegeven.  Het oorverdovend applaus was dan ook dik verdiend.

 

Oostendenaar Ronny Tampere (66) uit Oostende zou bouwkundig tekenaar worden, maar zijn passie voor muziek haalde de bovenhand. Jarenlang was hij beroepsmuzikant bij de Muziekkapel van de Zeemacht.

In 1986 nam dirigent Ronny Tampère het trommelkorps van Hoger Op over van Johny Salembier.  In de voorbije 38 jaar legde hij een ganse weg af met zijn korps.  Bij de start kon bijna niemand noten lezen wat Ronny verplichtte om heel eenvoudige dingen te spelen.  De eerste jaren werd het dus zaak van de mensen verschillende notenwaarden en maatsoorten aan te leren.  Naderhand kwamen daar ritmische oefeningen bij en eenmaal dat ze dat alles onder de knie hadden, evolueerde het trommelkorps naar een beter niveau.

In het begin beperkte het zich dus tot het goed aanleren van de traditionele stapmars.  Na een tijdje onderging de stapmars van Hoger regelmatig veel vernieuwing.  Tijdens het concert werd het na hard werken mogelijk om een stukje -op maat van de diverse leden- op de bühne te brengen.  Elk jaar zocht Ronny naar iets nieuws, iets verrassends.  Pauken, woodblock, cymbalen en ander klein slagwerken werden gebruikt naast de traditionele trom en tamboer.  Maar ook stoelen, vuilnisbakken en allerlei huis- , tuin- en keukengereedschap mochten het kloppen van de trommelstokken ervaren.  De variatie was voor de groep deugddoend en ook steeds een uitdaging om verder te werken met hun dirigent  Ronny.

“De fantastische sfeer in de groep deed mij elke keer heel veel deugd, de vriendschap is en blijft onvergetelijk”, aldus Ronny.

Bravo RonnyEnkele sfeerfilmpjes....

 60 jaar Fanfare 'Hoger Op' , KWB, Chiro - Woumen


 

 K.M. 'Hoger Op' Woumen - Aperitiefconcert - Feest in Blankaartpark

 

 Koninklijke fanfare 'Hoger Op' Kerkconcert

 

Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op van Woumen in kerstsfeer - De Warmste week

   

 Kerkconcert – K.M. ‘HOGER OP’ Woumen - kermis zondag


Koninklijke Fanfare 'Hoger Op' Woumen - Generale repetitie - muzikale kermisweek 2013

 

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...