donderdag 9 juni 2022

3de KRUISTOCHT VAN GAUTHIER Van Zilvervogel via Zilvervogel naar Zilvervogel en terug 24 juni & 25 juni 2022

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni stappen zes Woumenaars de derde kruistocht van Gauthier.  Deze tocht van 102 kilometer start aan wzc Zilvervogel in Woumen.  Binnen 24 uur wil men via wzc Zilvervogel in Rekkem en wzc Zilvervogel in Reninge terug in de Blankaartgemeente aankomen.

Zoals bij de eerste twee tochten, toen nog in het kader van de kerstactie Music for Life van Stu Bru, gaat de opbrengst ook dit keer naar wzc Zilvervogel en basisschool De Veerkracht.  Met de gemaakte winst wil men een rolstoelvriendelijke verharding aanleggen tussen het Woumens woonzorgcentrum en het speelplein van de school. 

De zes wandelaars laten zich sponsoren voor hun 24 uur-tocht.  Wie zin heeft om ook een deel van het traject mee te stappen, kan op één van de vele instappunten een 12-tal kilometer de zes ridders begeleiden. Bij de vorige editie vergezelden zo’n 35 Woumenaars hun dorpsgenoten.


Het zestal Brecht De Bruyne, Wendy Geldof, Nathan Mackelberg, Manu Mackelberg, Stijn Vanhee en Anneke Vanheule starten op vrijdag 24 juni om 17.30 uur aan WZC Zilvervogel in Woumen.  De tocht brengt hen over Langemark, Zillebeke en Geluwe naar Rekkem waar men rond 3.50 uur ’s morgens hoopt aan te komen. Vervolgens gaat het over Wervik, Voormezele en Boezinge naar Reninge waar de groep tegen 15.40 uur wil aankomen.  De laatste “rechte” lijn is vervolgens terug naar waar het allemaal begon. Zaterdag om 18 uur hoopt men het glas te kunnen heffen in oc Walnes.  

 
Op zaterdag 25 juni vanaf 17.30 uur kan je aanschuiven voor een compleet verzorgde reuzenbarbecue door Traiteur Vincent Bulcke (aperitief, 3 stukken vlees, dag verse groentjes en frietjes)  Volwassenen betalen 19 euro en kinderen mogen aanschuiven voor 12 euro. 

Inschrijven kan bij leden van het Bewonersplatform, vrije basisschool De Veerkracht of bij Manu Maekelberg (E manu@jonafisc.be – T 0478/54.15.16).


Sponsoren kan vanaf 25 euro.  Wie zo de ridders steunt ontvangt ook een attest.

In de marge van deze kruistocht organiseert de vrije basisschool 'De Veerkracht' op vrijdag 24 juni ook een sponsorloop.  Tussen 14 uur en 15 uur wil men met de ganse school ook 102 kilometer afleggen.

Om het geheel af te ronden fietsen de Woumense wielertoeristen, WTC De Vriesganzen, op zaterdag 25 juni hetzelfde parcours als de wandelaars af.  Ze begeleiden de wandelaars  tijdens de laatste kilometers. 

Praktische info....In 2018 hadden 4 Woumenaars het gekke idee om in het kader van de solidariteitsactie Music For Life van Studio Brussel een wandeltocht te doen van 84 kilometer naar het centrum van Music For Life in Wachtebeke. Omdat de wandeling soms wel iets weghad van een kruistocht, werd deze toepasselijk “de Kruistocht van Gauthier” genoemd, naar de reus van het dorp die ooit ook op kruistocht ging, nl. ridder Gauthier van Woumen.

Gedragen door het succes werd in 2019 een nieuwe tocht georganiseerd, ditmaal naar Kortrijk. Minder ver werd gedacht, maar omdat de frontlijn afgewandeld werd, kwamen ze toch aan 101 kilometer.

Heel Woumen werd betrokken bij deze acties en telkens was er een grote afvaardiging van het dorp – met fanfare en reus Gauthier mee om de wandelaars ter plaatse te verwelkomen.

Woumen profileerde zich ook als Warmste dorp, met heel wat nevenactiviteiten naast deze wandeling, nl. Kerstmarkt, Kerstloop,….

In 2020 werden weer plannen gemaakt voor een derde kruistocht, maar Covid stak hier een stokje voor.

Ook in 2021 werd de kruistocht om dezelfde reden afgeblazen.

Maar de wilde plannen werden niet definitief begraven….. 

3de KRUISTOCHT VAN GAUTHIER

Op vrijdag 24 juni 2022 en zaterdag 25 juni gaat dus de 3de Kruistocht van Gauthier door.

Goede Doel

Loskoppeling van het Music For Life gebeuren.

Het goede doel blijft wzc Zilvervogel en de V.B. De Veerkracht.

Meer bepaald een rolstoelvriendelijke verharding tussen het woonzorgcentrum en het speelplein van de school.

De wandelaars laten zich sponsoren voor hun gewandelde kilometers.

Wat

Een wandeltocht van 102 kilometer in 24u00.

Vertrekpunt is wzc Zilvervogel in Woumen om 17u30.

Er wordt gewandeld naar Rekkem, waar er een “zuster” Zilvervogel is en vandaar wandelen we terug naar Reninge waar het derde wzc Zilvervogel is. En van in Reninge wordt het laatste stukje terug naar Woumen gewandeld.

Een totale afstand van 102 kilometer!!

De wandelaars laten zich sponsoren voor hun gewandelde kilometers.

V.B. De Veerkracht organiseert op vrijdag 24 juni zelf een sponsorloop als ondersteuning voor de Kruistocht en zal proberen om tussen 14u00 en 15u00 ook met de ganse school een afstand af te leggen van 102 kilometer.

Verwelkoming van de wandelaars omstreeks 17u30 – 18u00 in Woumen door het dorp.

Er is een afsluitfeest voorzien in O.C. Walnes door middel van een grote dorpsbarbecue en bar. De opbrengst hiervan gaat ook integraal naar het Goede Doel.

Hoe steunen?

-          De wandelaars laten zich sponsoren voor hun Kruistocht.
Sponsors krijgen een attest en zullen veelvuldig vermeld worden, want de volledig wandeltocht is te volgen via https://kruistochtvangauthier3.blogspot.com
Sponsormogelijkheden vanaf 25 euro tot …
Info bij leden Bewonersplatform, V.B. De Veerkracht
                                                       
Of via manu@jonafisc.be of 0478/54.15.16
 
-          Ook de kinderen van V.B. De Veerkracht laten zich sponsoren voor hun kilometers die ze in één uur afleggen.
 
-          Kom op zaterdag 25 juni naar O.C. Walnes om iets te drinken of deel te nemen aan de BBQ.
  
Vanaf 17.30 uur kan je aanschuiven voor een compleet verzorgde reuzenbarbecue 
door Traiteur Vincent Bulcke (aperitief, 3 stukken vlees, dag verse groentjes en frietjes)  Volwassenen betalen 19 euro en kinderen mogen aanschuiven voor 12 euro. 

Inschrijven kan bij leden van het Bewonersplatform, vrije basisschool De Veerkracht of bij Manu Maekelberg (E manu@jonafisc.be – T 0478/54.15.16).

 
 
-          Of je kan natuurlijk ook meewandelen.
Er zijn verschillende instappunten – telkens ongeveer per 12 kilometer.
Het is heel motiverend voor de 6 deelnemers als ze gesteund worden door mede-wandelaars.
Mee stappen kan van in het begin of op het einde, bv. Vanaf Boezinge (nog 25 km) of vanaf Reninge (nog 11 km).
Deelnemers aan de wandeling krijgen ook bevoorrading

Deelnemers voor de 102 kilometer:

 Allen Woumenaars met een hart voor hun dorp 

-          DE BRUYNE Brecht
 -          GELDOF Wendy
 -          MACKELBERG Nathan
 -          MACKELBERG Manu
 -          VANHEE Stijn
 -          VANHEULE Anneke

 Hopelijk nog vele anderen die onderweg inpikken – bij de vorige editie in totaal 35 wandelaars.

 WTC De Vriesganzen (wielertoeristen van Woumen) fietsen hetzelfde traject op zaterdag 25 juni en begeleiden de wandelaars in hun laatste kilometers.

 2 Begeleidingswagens met bevoorrading

 

Live te volgen via

https://kruistochtvangauthier3.blogspot.com

 

Regelmatige updates met filmpjes, foto’s ed

4 maal gedenkmoment tijdens de tochtGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...