donderdag 10 juni 2021

Van afstel komt geen uitstel voor zwerfvuil

Zwerfvuil blijft vele mensen storen!
Zwerfvuil vervuilt sinds jaar en dag het straatbeeld en het milieu. Mensen gooien bewust of onbewust afval op de grond.  Dit is een hardnekkig probleem dat IVVO en de aangesloten gemeenten blijvend willen aanpakken. Naar goede gewoonte organiseert men in 2021–ondanks de corona perikelen- een grote zwerfvuilopruimactie.
 


Uitstel maar geen afstel!
Op 19 maart zouden de leerlingen van de basisschool ‘De Veerkrach’t naar jaarlijkse gewoonte meewerken aan de zwerfvuilactie en dit in samenwerking met de Woumense KWB-afdeling maar … corona strooide roet in het eten.
In die periode diende de ganse school immers in quarantaine te gaan en werd de ruimingsactie dan ook afgelast.  Maar de directie, de leerkrachten en de leerlingen wilden hun aandeel in het ruimen van het zwerfvuil toch bevestigen en ze trokken er daarom op vrijdag 28 mei op uit om de schoolomgeving, de Pollaert- en Zuidbroekstraat te ontdoen van het achtergelaten afval.  Hun actie was meer dan succesvol.  We zien de leerlingen van het vierde leerjaar van de klas van juf Ann Vanheule met hun grote buit.  Achteraf was de  verontwaardiging bij de leerlingen over zoveel zwerfvuil enorm groot en ze beloofden om zelf nooit afval zomaar in de bermen te gooien.


Redactie: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote belangstelling voor informatiemoment over waterproblematiek in Ijzer- en Handzamevallei te Woumen

In een goed gevulde zaal van OC Walnes in Woumen vond onlangs een bijzonder druk bijgewoonde informatiebijeenkomst plaats, georganiseerd doo...