maandag 10 december 2018

KWB Woumen blaast 60 kaarsjes uit
KWB Woumen viert zijn 60ste verjaardag. Dat staat synoniem voor 60 jaar waarin honderden leden kaartten, uitstapjes deden, feest vierden,...

KWB Woumen viert het diamanten jubileum op 6 mei met een viering in de kerk van de H. Kruisverheffing, gevolgd door een receptie en broodjesmaaltijd in het Parochiaal Centrum. Mark De Soete, algemeen directeur van Okra, en burgemeester Kris Declercq (CD&V) hielden de speeches.

KWB staat voor katholieke werknemers beweging. KWB Woumen is de enige KWB afdeling  in Groot Diksmuide. 
De KWB organiseert een waaier aan interessante activiteiten: ontspanning, debatavonden, sport, uitstappen voor het hele gezin. We zijn in de KWB ook bezig met wat ons wakker houdt: het opvoeden van kinderen en kleinkinderen, de stress op het werk, de nieuwe economische crisis en de werkloosheid, de migranten in onze straat, onze eigen gezondheid en die van het leefmilieu, geneesmiddelen aan betaalbare prijzen, enzovoort.

Op 15 november 1957 was er de allereerste bijeenkomst in verband met KWB. Op die bijeenkomst waren E.H. Verbrugge, Gerard Decuyper, Gaston Neyrinck en Wilfried Dobbelaere (nu nog steeds lid!).

In het voorjaar van 1958 werd de KWB Woumen officieel gesticht. Het bestuur had als voorzitter Gerard Decuyper,  schatbewaarder Roger Salembier en secretaris Wilfried Dobbelaere. Gaston Neyrinck en Macel Vanassche waren de andere bestuursleden. 

Op 17 februari 1958 ging de eerste vergadering door over de “verwarde toestand” in het Midden Oosten (Syrië, Jordanië, Israël en Egypte). Er waren 16 aanwezigen.

De maandelijkse bijdrage bedroeg toen 6 frank.       
Nu vragen we 30 euro lidgeld per jaar. Hiervoor krijg je maandelijks het maandblad Raak maar ook een kwb-voordelenboekje waarmee je heel wat geld kan besparen!

Het huidige bestuur bestaat uit Johan Lannoye, Bart Lagast, Danny Vanacker, Joël Vandenberghe en Hubert Sanders.

Onze maandelijkse activiteiten gaan door meestal op de laatste vrijdagavond van de maand. Ze zijn altijd gratis en starten om 19.30 u. Soms wordt ook samengewerkt met KVLV Woumen.
Na elke vergadering is er ook een kaarting.
De eerste vergadering van het werkjaar is steeds een Café Manger. Elk lid kan met zijn gezin gratis spaghetti komen eten en het jaarprogramma wordt voorgesteld. 
De laatste zondag voor kerstmis is er altijd een kerstfeest.
De zaterdag voor Woumen kermis organiseren we een kinderstratenloop. 
De laatste zaterdag van augustus organiseren we in samenwerking met KVLV een daguitstap . Onze eerste uitstap was een bezoek aan de kerncentrale van Doel. We bezochten ook Breendonk en het verdronken land van Saeftingen. Ondertussen bezochten we al heel wat plaatsen. Zo hebben we nog met de bus op het vliegveld van Zaventem gereden. Nu reizen we meestal met de trein. 

Hier volgen nog enkele activiteiten voor dit jaar:
       Kerstmarkt 15/12/2018: standje in Open Link
       Kerstfeest 23/12/2018: gezellig samen zijn  
       Kookles 25/01/2019: thema vegetarisch
       Veilig op de fiets 22/2/2019: met andere een opfris van de nieuwe verkeersregels en borden
       Meewerken op de jaarlijkse actiedag tegen zwerfvuil
       29/3/2019: reportage over China
       Gezonde voeding 26/4/2019: wat is ongezond en waardoor moeten we het vervangen
       31/5/2019: Enkele voorbeelden van groene energie
       Kubb+kampioenenviering: 5/7 of 7/6/2019
       Daguitstap 24/8/2019
       Kinderstraatloop 28/9/2019

      

Wie lid wil worden kan zich richten tot één van de bestuursleden.


Redacte en foto’s: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...