zondag 21 oktober 2018

Samana Woumen in het teken van ‘Dag van de chronisch zieke mensen’



Bij Samana Woumen zitten ze niet stil. Samen met mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers, werken ze voortdurend aan de verbetering van hun aanbod. Dit leidt tot tal van boeiende projecten en samenwerkingsverbanden die dat tikkeltje extra bieden. Op zondag 14 oktober konden we niet om de verkiezingskoorts heen. Ook bij Samana stond deze dag met stip in de agenda genoteerd als de ‘Dag van de chronisch zieke mensen’. Een dag waarop we jaarlijks aandacht vragen voor de situatie van mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Voor Samana ligt de focus op de kracht van mensen met een chronische ziekte, die méér zijn dan hun zorgsituatie. Deze kracht willen ze versterken door samen met hen op pad en aan de slag te gaan, want zo bouwen we samen aan een warmere buurt. De dag van de chronisch zieke mensen vormde ook nu weer de perfecte aanleiding om hen eens stevig in de bloemetjes te zetten. Over heel Vlaanderen organiseerden onze lokale afdelingen warme ontmoetingsmomenten die mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers centraal plaatsen.



Zondag 21 oktober herdacht het Samana bestuur de overleden leden van Samana van het voorbije jaar.  Tijdens de viering werden alle namen genoemd.  Voor het altaar stonden hun kruisjes, een bloempje en een kaarsje maakten het geheel bijzonder sfeervol en dankbaar.

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...