woensdag 9 februari 2022

Zwervende gedichten in Basisschool met thema ‘natuur’

Het centrale thema van de voorbije week van de poëzie was NATUUR.  De leerlingen van het vierde leerjaar lieten zich door dit thema inspireren en schreven in de klas een natuurgedicht.  Het bijzondere aan dit schrijfgebeuren is dat de natuurgedichten van de leerlingen op diverse plaatsen in Woumen en omgeving werden opgehangen op openbare domeinen. Bij een rustbank, aan de rand van een speelpleintje, …  De toevallige lezers mogen het gedicht meenemen en op een andere plaats weer ophangen voor nieuwe lezers.  Er werden er vanuit Woumen reeds in Esen en Koekelare gesignaleerd. 



Voor de leerlingen van de klas van juf Ann is dit natuurlijk een fijn vervolgverhaal.  We zien ze hier fier pronken met hun prachtige natuurgedichten: Yarre Beerlandt, Elise Vanbiervliet, Lisa Vanhaverbeke, Isa Vanneste, Natalia Deleu, Jay-Lee Ostyn en Rachel Haelewyck achteraan, in het midden Emelie Verschelde, Sara Louwaegz, Laure De Maet en Marie-Julie Mackelberg en tenslotte vooraan Helena Debruyne en Quiten Simons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...