zondag 8 augustus 2021

OKRA CURLING terug van start

 

Elke tweede maandag van de maand speelt men bij OKRA CURLING in oc Walnes.  Curling op matten is eigenlijk te vergelijken met het bekende curling op ijs.  Op 12 juli werden de matten voor het eerst in 2021 uitgerold.  Het werd een gezellige namiddag met Robrecht Devos, Johny Salembier, Willy Dedeyster, Gilbert Blanckaert, Bernard Sinnaeve, Juliana Buggenhout, Mara Vanbelleghem en Francine Bracquez.  Op 9 augustus is iedere geïnteresseerde welkom om mee te spelen tijdens de tweede partij van het seizoen.

Wat is Curling?

Curling is een precisiesport die lijkt op bowls, petanque en bocce, maar op ijs wordt gespeeld met zware stenen in plaats van metalen (of plastic) ballen.

In het algemeen wordt aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Bruegel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen. Curling zoals het tegenwoordig gespeeld wordt, is in Schotland ontwikkeld. De internationale organisatie voor curling, de World Curling Federation, zetelt in het Schotse Perth.

Curling is een officiële olympische wintersport sinds 1998. Wereldkampioenschappen zijn er sinds 1957 voor mannen en sinds 1979 voor vrouwen.


Curling is een toffe sport om te ontdekken!... meer info: Bernard Sinaeve 051/503646 of 0479/261307 

 

Redactie:Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geleid bezoek aan de Woudezel

  Waar: Iepersteenweg 84 Houthulst                                              Wanneer: Vrijdag 26 mei 2023 om 19u00 KWB leden : € 5...