dinsdag 15 januari 2019

Parochiale werking St. Andreas - Woumen is geen eiland in de wereldkerk!


De parochieploeg van Woumen bestaat uit een aantal enthousiaste mensen en is het eerste aanspreekpunt voor alles wat ons parochieleven aanbelangt en draagt de verantwoordelijkheid voor het beleid in de parochie en komt daarvoor regelmatig samen.
“De grondvraag is niet ‘Hoe houden wij het allemaal draaiend?’ maar ‘Hoe kunnen wij mensen helpen leven naar Gods droom?’.” Dit is inderdaad het uitgangspunt van de parochieploeg en bij uitbreiding van de hele parochiegemeenschap. “Het gaat niet om ons individu. Maar wel hoe wij – als individu – kunnen en mogen meebouwen aan die Godsdroom voor onze wereld. Onze parochie is echter geen eiland in de wereldkerk maar maakt deel uit van een hele structuur” aldus voorzitster, Hilda Defossez. Deze ploeg wil duidelijk het beleid van onze parochie gestalte geven. 


>>> fotoalbum (klik hier)


Na de speciale zondagsviering door priester Bart Malfait waren alle parochianen uitgenodigd voor een sfeervolle receptie in oc ’t Woumenhof. Tijdens dit samenzijn mochten de mensen kijken naar een fijne beeldmontage over het leven in de parochie in 2018.  Bertrand Vande Ginste had die honderden beelden netjes gemonteerd tot een schitterend geheel.  Bij het zien van de beelden hoorde je af en toe een ‘o ja’, een ‘wit je ’t nog’, … Pastoor Bart kon niet aanwezig zijn op de receptie daar hij nog een mis celebreerde in Esen.
In haar toespraak bedankte en benadrukte parochiaal voorzitster, Hilda Defossez de absolute en onontbeerlijk medewerking van de vele plaatselijke vrijwilligers die zich belangeloos ten dienste stellen van de gemeenschap.

>>> fotoalbum (klik hier)
Hilda sloot haar dankwoord af met enkele bedenkingen... Verwonderingen… zie filmpje...
Film: Verwondering... Hilda Defossez - KerkNET - WoumenRedactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...