woensdag 6 juli 2022

Woumense stappers volbrengen de 103 km Kruistocht Van Ridder Gauthier

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni stapten zes Woumenaars, Anneke Vanheule, Wendy Geldof, Nathan Mackelberg, Manu Mackelberg, Stijn Vanhee en Brecht De Bruyne, de 3de Kruistocht van Gauthier.  Deze tocht van 102 kilometer startte aan wzc Zilvervogel in Woumen.  Binnen de 24 uur stapten ze via wzc Zilvervogel in Rekkem en wzc Zilvervogel in Reninge terug naar de Blankaartgemeente. Stipt om 18u kwamen ze aan en werden ze enthousiast onthaald in het OC 'Walnes van Woumen waar men kon aanschuiven voor een dorpsbarbecue.

Proficiat aan álle wandelaars, maar in het bijzonder aan de 3 helden die de 102 km volgehouden hebben: Anneke, Wendy en Stijn.


 Foto v.l.n.r.  Anneke Vanheule, Stijn Vanhee en Wendy Geldof


Foto v.l.n.r. Nathan Mackelberg, Wendy Geldof, Anneke Vanheule, Manu Mackelberg, Brecht De Bruyne en Stijn Vanhee
 
Zoals bij de eerste twee tochten, toen nog in het kader van de kerstactie Music for Life van Stu Bru, gaat de opbrengst ook dit keer naar wzc ‘Zilvervogel’ en basisschool ‘De Veerkracht’.  Met de gemaakte winst wil men een rolstoelvriendelijke verharding aanleggen tussen het Woumens woonzorgcentrum en het speelplein van de school. 
De zes wandelaars lieten zich sponsoren voor hun 24 uur-tocht. 
In de marge van deze kruistocht organiseerde de vrije basisschool ‘De Veerkracht’ op vrijdag 24 juni een sponsorloop.  Tussen 14 uur en 15 uur werd met de ganse school ook 102 kilometer afgelegd.
Om het geheel af te ronden fietsten de Woumense wielertoeristen, WTC De Vriesganzen, op zaterdag 25 juni hetzelfde parcours als de wandelaars af. 


Redactie: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...