donderdag 7 juli 2022

CHIRO WOUMEN op kamp met nieuwe kookploeg

Chiro Woumen trekt dit jaar  van 11 tot 21 juli op kamp naar Lokeren.  Deze vroege datum is uitzonderlijk voor de Chiro maar niet alleen de periode is anders maar vooral het gegeven dat men met een totaal nieuwe kookploeg van start gaat wordt voor de leidingsploeg, de leden en de kookploeg een grote uitdaging.

 De voorbije 40 jaar was er de steevaste kookploeg met Francine Bracquez, Johny Salembier, Mieke Vandenabeele en Stefaan Debruyne.  Vorig jaar deelden ze iedereen mee dat ze in het kookboek na 144 jaar kookouderschap de laatste bladzijde zouden schrijven op 31 juli.  Er was een mooi afscheid maar dan begon de zoektocht naar nieuwe kookouders. Heel vlot ging het niet maar na wat inpraten vond men toch voldoende mensen om de keuken te bemannen voor het nakende kamp.

Twee koppels –Klaas Mackelberg-Josephine Bardijn en Tom Cremmery-Sigrid Cambier- blijven 10 dagen werken in de keuken en 5 personen –Andrey Vancoillie, Evelien Baute, Laurens Druant en echtgenote Romy en Emiel Marchand- komen enkele dagen helpen.

 ‘Het wordt voor de kookploeg een hele opgave om in de voetsporen van onze voorgangers te treden.  Eigenlijk een echte uitdaging mag je gerust zeggen.  Maar we kregen van hen heel veel goede raad alsook de kookboeken met alle gegevens qua aantal, hoeveelheid, … van de laatste vijf jaren,’ vertelde Sigrid, die in het dagelijkse leven leerkracht voeding is.

‘Voor ons is het eigenlijk de bijbel en als we een maaltijd bespreken zoeken we in ‘de Chiro bijbel’ alle gegevens rond dit menu,’ vult Tom aan.

‘De ouders en de leiding zijn ook heel blij dat er mensen mee zijn die heel goed op de hoogte zijn van EHBO.  Een geruststelling voor jong en oud,’ maakt Klaas ons duidelijk.  Klaas en Laurens zijn immers beide bij de brandweer en weten dus goed wat te doen in noodgevallen.

‘We hopen dat ons eerste kamp zal slagen en alle magen elke dag gevuld zullen worden met heel veel lekkers en vooral dat de leden bij thuiskomst gaan vertellen over al het lekkere dat ze mochten eten op kamp, besluit Josephnie.

 

Foto: Klaas, Josephine, Sigrid, Tom, Romy en Laurens bij de vlag die 10 dagen lang hun leidsman zal zijn in Lokeren.


Redactie: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.euGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...