maandag 20 februari 2017

MEVNA sluit toneelseizoen succesvol af en in 2018 brengen ze "IN DE MIROIR"


De toneelvereniging MEVNA wil vooral het publiek enorm bedanken voor hun talrijke en enthousiaste opkomst te Voormezele en Woumen. Niet minder dan 1654 toneelliefhebber kwamen kijken naar het toneelstuk ‘Kommer en kwel in 't Mevna hotel’ van auteur, Kamiel Kemels in een regie van José Billiau. Het is voorbij voor de acteurs: Nicole Andries, Nele Bille, Anne Bulcke, Kristof Delarue, Bart Dewaele, Patricia Goethals, Tom Kalhen, Ghislain Lavens, Manu Mackelberg, Nathalie Vandamme, Dominiek Vandelanotte en Nancy Vanuxem. Na maandenlang werken, leren, repeteren, decor en techniek in mekaar knutselen ... zit onze productie er weer op. Het was een fantastische periode. Ook alle medewerkers voor en achter de schermen zetten hun beste beentje voor het welslagen van de toneelvertoningen. Alvast een dikke proficiat voor jullie puike prestatie!
Maar ondertussen zit MEVNA niet stil en denken ze al aan de volgende productie.
In 2018 brengen ze "IN DE MIROIR". Een tragikomedie van Roland Delannoy, bewerkt door Marc Ketels. De regisseur wordt Luc Brouckaert. Dat beloofd…
Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bijna heel Europa is in Duitse handen. Zo ook een klein dorpje ergens in Vlaanderen, niet zo ver van de Franse grens. We zijn te gast in "De Miroir" een klein dorpscafeetje. Iedereen komt er over de vloer, ook wel ongewenste bezoekers. We maken kennis met Mon, de cafébaas en Martha zijn bazige vrouw. Met hun knappe en felle dochter Geneviève en met Jing, een toevallige bezoeker die niet zo gekend is in het dorp. Met Dré, die meer drinkt dan goed voor hem is en met zijn vrouw Marie die daar niet zo gelukkig mee is. We geraken vertederd door Josefientje, hun jongste dochter. We treffen er ook nog Sef, een eeuwige jonkman en het koppel Malvina en Roger waarvan iedereen weet dat zij een frank in tweeën zouden bijten. De garde is een dagelijkse klant in De Miroir en hij kan het echt met handen en voeten uiteenzetten. Als plots een Duitse luitenant het café binnenkomt, krijgt ons verhaal een andere wending. In zijn kielzog volgt de gestapo en dat zijn niet bepaald geliefde gasten.
Kaarten kan je voor alle vertoningen zowel in Voormezele als in Woumen reserveren via mail mevna@telenet.be of telefonisch bij Tuur Vandenbilcke 057/20 57 16 of 0478/44 14 40. 


De voorstellingen gaan door in OC Kasteelwal in Voormezele op:  vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari, zondag 11 februari, dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, vrijdag 16 februari en zaterdag 17 februari 2018, telkens om 20u behalve op zondag om 17u.

>>> Fotoalbum (klik hier)

Net zoals de vorige jaren gaat MEVNA op verplaatsing spelen en dat op vrijdag 23 februari, zaterdag 24 februari en zondag 25 februari 2018, ook hier telkens om 20u behalve op zondag om 17u. Deze voorstellingen gaan door in 't Jagershof in Woumen.

Info: www.mevna.be

Redactie, foto's, film: Bertrand Vande Ginste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...