zondag 1 juni 2014

Geslaagd benefietoptreden met het zangkoor Vox Veroni voor vzw Sabou

In het ‘t Woumenhof in Woumen vond het benefietoptreden ten voordele van vzw Sabou plaats. Het aperitiefconcert werd opgeluisterd door het koor Vox Veroni uit Lembeek met vrolijke ritmische muziek met een Afrikaans tintje. Het talrijke opgekomen publiek is voor de initiatiefnemers Ann, Martine, Johan en hun medewerkers een deugddoende opsteker en motivatie om dit uniek project met vzw Sabou verder uit te bouwen. Zij kunnen dan ook tevreden terugblikken op deze zeer geslaagde manifestatie.
 "Ons doel is om met de opbrengst twee projecten in Burkina Faso te financieren, namelijk: het oprichten van een kleuterschool in het stadje Sabou en een landbouwproject in diezelfde streek", zegt Ann Defruyt, één van de drijvende krachten van de vzw Sabou. "Martine Coussement heeft daar een huis en bij haar woning zitten nu 120 kleuters onder een afdak. >>> Fotoalbum (klik hier)

De bouwwerken voor de kleuterschool zijn gestart. Daarnaast zoeken we ook mensen die de schoolkinderen financieel willen steunen. Voor zestig euro per jaar kan een kind daar naar school."  aldus Ann.
Info: www.vzwsabou.be     > Doelstellingen (klik hier)       > Projecten (klik hier)

Redactie, foto's en video: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...