vrijdag 17 september 2021

Prijsuitreiking ‘de testkaravaan komt eraan’

Van maandag 6 tot en met vrijdag 17 september was ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij twee West-Vlaamse werkgevers: Stad Diksmuide en Zilvervogel vzw, een groep van woonzorgcentra en assistentiewoningen in Woumen, Reninge en Rekkem.  ‘De werknemers van de diverse organisaties dienden vooraf in te tekenen De interesse bij de personeelsleden was alvast groot. Er schreven zich 90 personeelsleden in voor deze campagne: 44 bij Stad Diksmuide en 46 bij Zilvervogel Woumen en Reninge, vertelde Cindy Pieters, kwalitietscoördinator van het wzc en tevens campagneverantwoordelijke voor Zilvervogel Woumen.


Deze provinciale campagne is dit jaar aan haar achtste editie toe. Van 2014 tot 2020 deed de campagne 119 bedrijven aan. De Provincie was de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Van begin 2014 tot en met eind 2020 legden 8.464 deelnemers iets meer dan 2 miljoen duurzame kilometers af en bespaarden ze 267 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40 % van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58 % doet dit vooral met de elektrische fiets.

Het uitgangspunt van de huidige actie in Diksmuide was dat wie 15 km van het werk woont zich kon inschrijven om gedurende twee weken een duurzaam vervoersmiddel uit te testen. Er stonden niet minder 96 vervoersmiddelen ter beschikking van de werknemers: 40 elektrische fietsen, 50 speedpedelecs, 3 vouwfietsen en 3 fietskarren.

Ook de vele werknemers die reeds ‘duurzaam’ naar het werk komen, konden intekenen om mee te dingen naar een prijs uit  de grote prijzenpot.  Zij verdienen immers reeds jaren een bloemetje voor hun energiezuinig woon-werkverkeer

Op het einde van de veertiendaagse dienden de deelnemers een evaluatieformulier in te dienen.  Vrijdag werden de winnaars dan bekend gemaakt tijdens een feestelijk slotmoment.  De afgevaardigde van gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe, Katrien Vancraeynest, mocht de prijzen uitreiken. Er waren drie waardebonnen van 30 euro 100% West-Vlaams voor Kristel Delahaye, Lieve De Maré en Nathalie Faes, drie fietstassen voor Pauline Uwajeneza, Anne-Mie Tanghe en Ann Sampers en twee waardebonnen ter waarde van 100 euro bij Decathlon voor Mieke Dewicke en Angelique Surmont.

We zien de winnaars samen met de directie en de kwaliteitscoördinator van het wzc fier als een gieter genieten van een feestelijk herfstzonnetje.

Of de einddoelstelling van het project –mensen overtuigen om duurzaam naar het werk te komen- zal slagen, zien we in de komende weken wist directrice Delphine Bouwet nog aan te vullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...