maandag 9 december 2019

WOUMEN klaar voor het WARMSTE DORP

WOUMEN klaar voor het WARMSTE DORP
FilmNet zoals vorig jaar zet het volledige dorp Woumen zicht weer in in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Het Goede Doel dat gesteund wordt is – net zoals vorig jaar – WZC De Zilvervogel

Waarom dit goed doel?
Het WZC Zilvervogel is centraal gelegen in Woumen. Iedere inwoner van ons dorp heeft wel ergens een familielid die in het WZC verblijft. Het WZC is centraal in ons dorp gelegen en vormt zowat de kern van ons dorp. Het is dan ook logisch dat wij hen met onze acties willen steunen.

De Zilvervogel
De Zilvervogel is een woon- en zorgcentrum in Woumen dat zich o.a. specialiseert in de verzorging van dementerende bejaarden. Ze wil hierbij een voortrekkersrol spelen en wenst nu te investeren in een herkenbaar en rolstoeltoegankelijk wandelpad teneinde de dementerenden en hun families (kinderen, kleinkinderen, vrienden,...) samen te laten genieten van de natuur rond het WZC. Op een drietal plaatsen rond dit wandelpad worden bovendien groene speelzones voorzien zodat ook de kleinkinderen van deze dementerende aan hun trekken kunnen komen.3de Warmste Kerstmarkt Woumen

Supergezellige kerstmarkt waarbij praktisch alle verenigingen van het dorp de handen in elkaar slaan om zoveel mogelijk centjes te verzamelen voor ons goede doel. 

·         Centraal plein bij het WZC De Zilvervogel
·         Start vanaf 13u00

2de Kersttrail Woumen

Kersttrail Woumen is een dorpstrail doorheen alle belangrijke gebouwen en handelszaken van het dorp. Het parcours verbindt het ganse dorp - we lopen door het lokaal van de muziekmaatschappij, door het lokaal van de lokale jeugdbeweging, we lopen door de kerk, we lopen door enkele particuliere tuintjes, maar ook door enkele boerderijen, handelszaken en caf├ęs. Ook het Blankaartkasteel, de basisschool en het centrum van Sport Vlaanderen liggen op onze weg. Het hele dorp is als het ware verbonden met onze actie die het lokale WZC steunt. Dit jaar wenst het WZC te investeren in een rolstoeltoegankelijk wandelpad om hun bejaarden en dementerenden ook mee te laten genieten van de schitterende natuur rond het WZC en Woumen.

Inschrijven via loopkalender.be of kersttrail.woumen@gmail.com

Inschrijving: 8 euro in voorverkoop (+ goodiebag) – 10 euro aan de deur

Lopen: 
·         11km  start om 14u00
·         7km  start om 14u10
·         3km  start om 14u20

Wandelen: 7km – 3km start om 14u30

2de Sponsorloop V.B. Woumen

Samen met de 'Kersttrail' en de 'Kruistocht van Gauthier van Woumen' stappen en lopen we voor hetzelfde goede doel. Tijdens deze sponsorloop leggen alle leerlingen van peuter tot 6de leerjaar het stukje van de kersttrail af dat door de school en het woonzorgcentrum passeert. Ze doen dit zoveel keer als mogelijk en proberen samen minstens 101 kilometer af te leggen.

2de Kruistocht van Gauthier van Woumen
101 jaar geleden, bij het einde van WO I keerden de soldaten terug naar huis. Velen hadden verschrikkelijke zaken gezien en wisten niet meer waarnaartoe. Ook een persoon met dementie weet niet meer waar hij naartoe gaat. Net als die soldaten lopen ze maar wat verloren. Met de aanleg van een herkenbaar en rolstoeltoegankelijk wandelpad - buiten de gebouwen van het WZC wil men deze mensen uit hun isolement proberen te halen. Daarom vertrekken we vanuit Nieuwpoort en wandelen we de frontlijn af. Via Diksmuide passeren we Woumen waar we de centjes oppikken die alle andere acties hebben opgebracht. We vervolgen onze weg via Ieper naar Mesen. Dan stappen we via de Leie - ons spreekwoordelijk pad - naar Kortrijk, het centrum van de Warmste Week. Op vier plaatsen langs onze route herdenken we een soldaat in wiens dagboek de oorlogsgruwel staat. We nemen hen mee om hen - net als onze grootouders met dementie - het goede pad te wijzen. Onze tocht is 101 km lang en dit 101 jaar na WO I.

·         Start om 18u00 op vrijdag 20 december in Nieuwpoort aan het Albert I monument
·         Verschillende stopplaatsen: Woumen, Ieper, Palingbeek, Mesen, Wervik
·         Timing te volgen op facebook via live tracking
·         Mensen kunnen op de verschillende instappunten mee beginnen wandelen
·         Onthaal in Kortrijk op 21 december 2019 rond 18u30 in aanwezigheid van een delegatie van het WZC De Zilvervogel, een vertegenwoordiging van het dorp en begeleiding door reus Gauthier van Woumen en de fanfare Hoger Op.
·         Startende deelnemers: Debruyne Brecht, Loor Gregory, Mackelberg Emanuel, Neyrinck Ringo, Vanhaeverbeke Steven.

Redactie: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HLN
  Woumen profileert zich als warmste dorp met kerstmarkt, trail en wandeltocht van 101 (!) kilometer
  https://www.hln.be/in-de-buurt/diksmuide/woumen-profileert-zich-als-warmste-dorp-met-kerstmarkt-trail-en-wandeltocht-van-101-kilometer~a9bb0b66/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. e-diksmuide
  Woumen wordt het warmste dorp
  https://www.ediksmuide.be/nieuws/nieuws/diksmuide-nieuws-woumen-warmste-dorp-warmste-week/#more-46805

  BeantwoordenVerwijderen

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...