woensdag 18 november 2020

Werknamiddag op de Blankaart - zaterdag 21 november – gaat niet door

 Beste Blankaartvrienden,


De werknamiddag op de Blankaart voorzien op zaterdag 21 november -normaliter ook de dag van de Natuur-gaat omwille van de coronamaatregelen niet door. In deze omstandigheden kunnen we het nuttige helaas niet op een veilige manier aan het aangename koppelen. Van zodra het opnieuw kan, plannen we een nieuw moment.

Ondertussen is de terreinploeg van Natuurpunt  olv Johan Seys druk bezig het "castanea-plankenpad" (onderdeel van het Blankaartpad) te vervangen waardoor wandelaars tijdelijk een omleiding moeten volgen.

Als de vele wandelaars naar huis zijn en de avond valt dan zou je denken dat het stil wordt op de Blankaart. Vergeet dat. Dan begint het avondprogramma. Enkele duizenden kolganzen komen luid gakkend aangevlogen en nemen met veel gefladder hun slaapplek in.
Ze zijn nog lang niet uitgepraat. Tot diep in de nacht vertellen ze mekaar verhalen. Honderden smienten maken de omgekeerde beweging en vliegen de Ijzervallei in op zoek naar voedsel.Tientallen grote zilverreigers komen uit de vier windstreken aangevlogen om samen de nacht door te brengen. Blauwe en bruine kiekendieven, hoofdzakelijk vrouwtjes, zweven nog even boven de rietvelden vooraleer ze bijna letterlijk in bed duiken. In de late avondschemering op de kerkwegel tussen Houten- en Stensluisvaart gaan staan kijken en je wordt draaierig donken door het gewemel in de lucht. En.... 's morgens kan je het nog eens overdoen.

Met groet,

Guido Vandenbroucke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...