dinsdag 9 juni 2020

Bedeling mondmaskers vlot verlopen: bedankt vrijwilligers!


Dit weekend kreeg elke Diksmuideling 2 kwalitatieve herbruikbaar mondmasker met filter in de brievenbus. 
Bedankt vrijwilligers!
Om ervoor te zorgen dat alle materiaal zo snel mogelijk bij de inwoners terecht kwam, deed het stadsbestuur een oproep op vrijwilligers. Deze oproep werd warm onthaald. Heel wat inwoners waren bereid om te helpen. Maar liefst 250 Diksmuidelingen hadden zich aangemeld om in hun dorp of buurt mondmaskers te bedelen. Die massale reacties bewijzen nogmaals de golf van solidariteit die sinds het uitbreken van de coronacrisis is ontstaan.
Het  is duidelijk dat het gebruik van mondmaskers van cruciaal belang is binnen de Corona versoepeling. Het stadsbestuur bestelde 34.000 herbruikbare stoffen mondmaskers, wat neerkomt op twee mondmaskers per inwoner, waarvan 4.600 maskers voor kinderen jonger dan 12 jaar. Naast de 34.000 herbruikbare maskers voor inwoners plaatste het stadsbestuur ook een bestelling van 4.000 wegwerpmondmaskers en 1.000 herbruikbare mondmaskers voor eigen personeel en als strategische stock.
Alle respect en een dikke merci voor alle vrijwilligers, stadspersoneel en stadsbestuur! Samen sterk tegen corona! 
Meer info: 
Surf nar www.diksmuide.be/coronavirus , mail naar corona@diksmuide.be of bel 051 - 79 30 00
Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...