zondag 11 februari 2018

Bewonersplatform “De Blankaartklok” heft het glas op 2018


Zondag 11 februari waren alle Woumenaars door het Bewonersplatform ‘De Blankaartklok’  uitgenodigd naar ontmoetingscentrum voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.  Het bestuur van het bewonersplatform waren vooraf druk in de weer om alles klaar te maken voor de volkstoeloop in ‘t Woumenhof. De frisse drankjes en vooral de broodjes belegt met streekeigen producten vielen bijzonder in de smaak van de vele aanwezigen. Wij proberen als Bewonersplatform van Woumen ook Woumense producten aan de man te brengen tijdens deze receptie maar ook tijdens onze kermiskaarting in september.


 >>> Fotoalbum (klik hier)

Emanuel Mackelberg verwelkomde alle aanwezigen waarna zij mochten kennismaken met de realisaties en de zorgen van het bewonersplatform tijdens het voorbije jaar 2017.  Schepenen Marc De Keyrel, Martin Obin en Kurt Vanlerberghe waren ook aanwezig en vertelden nog even over de plannen voor het laatste jaar van deze legislatuur. En dan … mocht men het glas heffen op 2018.
Honkvaste Woumenaars…                                                           
We vonden ook tafels met Woumenaars die er al lang of heel lang wonen.
‘Het bewonersplatform is belangrijk om te weten wat er in onze gemeente gebeurt of te gebeuren staat.  De algemene vergadering in september bijwonen is dan ook een noodzaak’ vertelde Etienne Deseyne.
José Louwaege en Lieve Vermander vinden dat het bewonersplatform wat meer haar op hun tanden dient te hebben om bij het stadsbestuur aan te kloppen dat zij bv. de voetpaden en parkeerstroken toch meer en sneller onder handen dienen te nemen.
Eddy Neyrinck en Martine Roelandts vinden het vooral aangenaam dat men op deze bijeenkomst mag genieten van een smakelijk drankje en heerlijke ’stutjes’ met Woumense paté en hoeve kaas. Hopelijk mogen we er volgend jaar terug bij zijn om het glas te heffen. Prosit !

Nieuwe bewoners vinden het er fijn…
De laatste jaren is er veel migratie in de Blankaartgemeente.  Heel veel jonge gezinnen komen in nieuwbouw woningen hun intrek nemen, anderen komen midden in de dorpskern wonen zo o.a. Franky Flameyn en Paula Paystiens.  Zij wonen naast Joke Devlieghere die reeds enkele jaren in Woumen woont en werkt in het woonzorgcentrum ‘De Open Link’.  De nieuwe bewoners verblijven bijzonder graag in Woumen.  ‘Er is in dit dorp zoveel te doen’, vertelde Franky.  ‘Er is hier van alles om handen, je kan bijna wekelijks ergens heen om deel te nemen aan het leven op deze leuke gemeente, ‘ sloot Paula aan.  ‘Deze deelgemeente leeft echt, hier bruist het van activiteiten en daar voelen wij ons bijzonder goed mee. Wij werden zelf reeds gevraagd om mee te werken aan een groot eetfestijn en dat … deed deugd als nieuwkomer, ‘ sloot Franky af en ze hieven het glas!

We zullen de bewoners bevragen…
Dit jaar loopt de huidige legislatuur ten einde en mogen we op 14 oktober naar het stemhokje om te bepalen wie van 2018 tot 2024 Diksmuide zal besturen.  In de komende maanden zullen wij alle bewoners van de Blankaartgemeente de kans geven om deel te nemen aan een bevraging over het reilen en zeilen in Woumen.  In de volgende Blankaartklok zullen de bewoners op papier hun mening kunnen geven maar … wij willen ook mee zijn met onze tijd en daarom zal iedereen ook online www.woumen.eu de vragen kunnen beantwoorden.  De resultaten van deze rondvraag zullen we dan tijdens de algemene vergadering van het Bewonersplatform  begin september voorleggen aan de diverse politieke partijen die meedingen naar de stem van de Woumenaars.  Het belooft dus op het einde van de zomer een boeiende avond te worden in oc ’t Woumenhof  en dit misschien voor de laatste keer in deze locatie.

Medewerkers Bewonersplatform 'De Blankaartklok' in alfabetische volgorde:
Geert Averbeke
Martina Blondeel
Filip Boen
Wim Coussement
Karel Famaey
Kristien Florizoone
Manu Mackelberg
Danny Van Acker
Pol Vanalderweireld
Bertrand Vande Ginste

>>> Fotoalbum (klik hier)


Redactie, foto’s: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...