donderdag 10 januari 2019

Woumen - Grootste uitdaging 2018 - wandeltocht van 84 km tijdens ‘De Warmste Week’


Woumenaars Manu Mackelberg, Gregory Loor, Wim Coussement en Steven Vanhaverbeke trokken te voet naar Wachtebeke. Een gesponsorde wandeltocht van 84 kilometer lang was de apotheose van een vijfledige actie in het kader van ‘De Warmste Week’.
De wandeltocht  van 1 nacht en 1 dag was een uitputtingsslag die de deelnemers niet gauw zullen vergeten. Pijnlijke blaren gooiden roet in het eten, maar Manu beet door en bleef overeind tot aan de finish. Het viertal kreeg onderweg nog de steun van Brecht Debruyne en Ruben Mackelberg, die respectievelijk vijftig en dertig kilometer meestapten.  
Alle acties samen brachten 5.100 euro op, een bedrag dat zal geschonken worden aan ‘De OpenLink’ (*) voor hun strijd tegen dementie.
Het woonzorgcentrum ‘De OpenLink’ wil de mooie cheque van ruim 5.100 euro besteden aan de aankoop van een BeleefTVdit is een interactieve speeltafel die mensen met dementie op een speelse wijze activeert en stimuleert.
Puike prestatie… Proficiat…
Film(*)De Open Link’ is een woon- en zorgcentrum in Woumen dat zich ondermeer specialiseert in de verzorging van dementerende bejaarden. Ze wil hierbij een voortrekkersrol spelen en wenst nu te investeren in de nieuwste digitale hulpmiddelen teneinde de dementerenden en hun families (kinderen, kleinkinderen, vrienden,…) samen te helpen om dementie tegen te gaan of ten minste te vertragen. Door de aankoop van een “Beleef TV” willen ze deze doelstellingen verwezenlijken.
Info: Woonzorgcentrum ‘De OpenLink’ Iepersteenweg 6, 8600 - 051 50 02 48 - Katrien Sampers; Directeur; directie@deopenlink.be - www.deopenlink.be

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...