maandag 7 januari 2019

De kruistocht van Gauthier van Woumem tijdens ‘De Warmste Week’ bracht 5.100 euro op


>>> Fotoalbum (klik hier)
Woumenaars Manu Mackelberg, Gregory Loor, Wim Coussement en Steven Vanhaverbeke trokken te voet naar Wachtebeke. Een gesponsorde wandeltocht van 84 kilometer lang was de apotheose van een drieledige actie in het kader van ‘De Warmste Week’. Heel wat sympathisanen trokken per bus naar domein Puyenbroeck om hun wandelhelden op te wachten en tijdens de laatste kilometer te vergezellen naar het evenementeneiland, waar de radiomarathon Music For Life van Studio Brussel plaatsvond. Bij hun aankomst in domein Puyenbroeck werden ze hartelijk onthaald door dorpsgenoten en delegaties van woonzorgcentrum ‘De Openlink’(*) en de ‘Vrije Basisschool’. ‘Reus Gauthier van Woumen’ liep voorop en de Koninklijke Muziekmaatschappij ‘Hoger Op’ begeleide het gezelschap naar het evenementeneiland. Deze warme actie "de kruistocht van Gauthier van Woumen" verwijst naar de ridder Gauthier van Woumen één van de oudste Woumenaars is, die we in de geschiedenis konden terugvinden en die in ons dorp vereenzelvigd is in een reus.
5 warme acties tegen dementie
De verschillende acties werden op het getouw gezet door het bewonersplatform ‘De Blankaartklok’ en kregen de medewerking van tal van plaatselijke verenigingen. Als goede doel werd gekozen voor woonzorgcentrum ‘De OpenLink’. De kinderen van de Vrije Basisschool liepen een kerstrun en het bewonersplatform ‘De Blankaartklok’ organiseerden een kersttrail waarvoor 280 sportievelingen opdaagden, en tijdens deze  tweede kerstmarkt werd een kerstballenactie met een 'kerstboom tegen dementie gevoerd, wat resulteerde in deze gesponsorde kruistocht naar Wachtebeke. Alle acties samen brachten 5.100 euro op, een bedrag dat zal geschonken worden aan ‘De OpenLink voor hun strijd tegen dementie..
>>> Fotoalbum (klik hier)
De 'Kruistocht van reus Gauthier' was een uitputtingsslag die de deelnemers niet gauw zullen vergeten. Pijnlijke blaren gooiden roet in het eten, maar Manu Mackelberg beet door en bleef overeind tot aan de finish. Het viertal kreeg onderweg nog de steun van Brecht Debruyne en Ruben Mackelberg, die respectievelijk vijftig en dertig kilometer meestapten.  Het woonzorgcentrum De OpenLink wil de mooie cheque van ruim 5.100 euro besteden aan de aankoop van een BeleefTVdit is een interactieve speeltafel die mensen met dementie op een speelse wijze activeert en stimuleert.
Proficiat aan alle deelnemers en bedankt voor uw steun!
>>> Fotoalbum (klik hier)
Film


(*)De Open Link’ is een woon- en zorgcentrum in Woumen dat zich ondermeer specialiseert in de verzorging van dementerende bejaarden. Ze wil hierbij een voortrekkersrol spelen en wenst nu te investeren in de nieuwste digitale hulpmiddelen teneinde de dementerenden en hun families (kinderen, kleinkinderen, vrienden,…) samen te helpen om dementie tegen te gaan of ten minste te vertragen. Door de aankoop van een “Beleef TV” willen ze deze doelstellingen verwezenlijken.

Info: Woonzorgcentrum ‘De OpenLink’ Iepersteenweg 6, 8600 - 051 50 02 48 - Katrien Sampers; Directeur; directie@deopenlink.be - www.deopenlink.be

Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...