vrijdag 3 februari 2023

Doorbraak in voormalige Woumense stortplaatsdossier

Naar aanleiding van de bijkomende analyses, bodemstalen op het voormalig stort in de Rapestraat Woumen heeft men moeten vaststellen, dat er tevens helaas en jammer genoeg PFAS-vervuiling is op deze site.  Bijgevolg zal deze grondig dienen te worden gesaneerd. Maar wie betaalt wat?

Het was Schepen Katleen Winne, die deze tikkende tijdbom in 2015 de kat de bel aanbond.  Idee Diksmuide zat dan nog op de oppositiebanken.

Schepen Marc Deprez, bevoegd voor milieu  engageerde zich sterk voor dit  belangrijk milieudossier en dit samen met  zijn  collega Schepen Katleen Winne, bevoegd voor volksgezondheid.   

“Wij willen in het kader van volksgezondheid, milieu, duurzaamheid,…, weten welke stoffen deze stortplaats bevatte.    Wij wensen immers ook mee te gaan in het voornemen van minister Zuhal Demir om voormalige stortplaatsen te bebossen.  Er zijn  immers heel wat subsidies daarmee inherent.  En vanuit dit oogpunt komt het dossier van het voormalig stort Rapestraat-Woumen in een stroomversnelling.  En nu met de gekende nefaste resultaten van bodemvervuiling en bijkomende PFAS-verontreiniging.   In onze eerste punt zijn wij nu geslaagd. We weten hoe de vork in de steel zit en hopen alvast dat de bebossing na de sanering het mooie vervolg is.  Dan is eind goed, al goed!”, aldus Schepen Marc Deprez.

 Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...