zaterdag 24 september 2022

KERMIS IN HET BLANKAARTDORP… De ‘Blankaartvrienden’ stellen hun programma voor…

 Voorzitter Rudi Jaecques en zijn dynamisch team stellen graag hun druk gevuld kermisprogramma voor…


De kermis begon ook dit jaar
vrijdag 23 september in de basisschool ‘De Veerkracht’.  De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zorgen voor een prachtige kermis voor de kleuters en de leerlingen van het lager.

Op zaterdag is het ook de jeugd aan de top. Om 14 uur is er in de feesttent een ‘Curiosa show’ gebracht door Animix en ingericht door de Gezinsbond.

Om 15 uur is er de ‘Grote prijs Accent Interim’, een wielerwedstrijd voor wielertoeristen.  Een half uurtje later is er de jongerencross in de Kerkstraat –juist naast de feesttent- ingericht door de KWB en ’s avonds is er dan de tweede streekbierenavond ingericht door Chiro Woumen.  Natuurlijk zijn er in de latere uurtjes ook de nodige DJ’s voorzien.

 Kermiszondag start met een plechtige eucharistieviering in de Sint-Andreaskerk deze viering wordt opgeluisterd door de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op.  Na de viering wordt de kermis officieel geopend met trompetgeschal van boven op de kerktoren.  Tijdens dit trompetgeschal worden er prijzen vanop de wandeling van de toren naar beneden gegooid.  Vanaf 12 uur kan men aanschuiven voor de Kermis barbecue in de feesttent en om 13u30 start de Blankaartrit voor Old/Youngtimers.  Vanaf 15 uur is iedereen welkom in en om de feesttent voor het optreden van de Coverband ‘The Black Starlings’ aansluitend is er ook nog groot bal.

 Op maandag 26 september is er de patékaarting tvv het Bewonersplatform en is er natuurlijk ook autoscooterpret.

 Dulle dinsdag start om 9u30 met het jaargetijde voor de overleden parochianen en de slachtoffers van de beide wereldoorlogen.  Na deze viering start de Promo kermis die de ganse dag doorloopt.  Tijdens deze promo momenten zorgen de foorkramers voor extra kortingen en bezorgt het kermiscomité iedereen ook een gratis drankje. Om 18 uur verzorgt KM ‘Hoger Op’ ook een wandelconcert in de straten van het dorp.

 Woensdag richt wzc Zilvervogel een gezellige namiddag in in de feesttent.  Accordeonist Johny Clarysse zorgt voor de nodige ambiance.  Kaarten voor dit feestelijk gebeuren kosten 5 euro in vvk en €7 aan de deur.

 De feestweek wordt op donderdag 29 september om 20 uur afgesloten met een concert van KM ‘Hoger Op’ in de feesttent.  Na de muzikale klanken volgt het grootse muzikale vuurwerkwerk op het marktplein gevolgd door het feestelijk samenzijn in de feesttent. En daarna … zijn de geldbeugels leeg.

 Voorzitter Rudi Jaecques en zijn dynamisch team hopen dat de weergoden dit jaar aan hun kant zullen staan. ‘Na de magere corona jaren mag het nu toch wel eens boem en knal erop zijn,’ vertelde Rudi als slot nog.

Meer info (klik hier)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...