zaterdag 4 juni 2022

Dorpsfiguur Frans Lookalike Eddy Merckx gespot op fietsfeest ‘Vive le Vélo!’

Zaterdag jl. werd op de Grote Markt van Diksmuide het officiële startschot van het groot fietsfeest ‘Vive le Vélo!’ gegeven. Daar starten in de namiddag onder begeleiding van onder meer Ine Beyen, Jo Planckaert, Astrid Stockman, Nico Mattan, Peter Farazijn, Bart Schols, Sammy Neyrinck en Geert Meyfroidt de routes van 28 km en 53 km.

Ook dorpsfiguur Frans Lookalike Eddy Merckx was van de partij! – in het gezelschap van o.a. Astrid Stockman.Karl Vannieuwkerke stelde er de 6 gloednieuwe Vive le Vélo! fietsroutes voor


Diksmuideling Karl Vannieuwkerke is sinds jaar en dag het gezicht van het populaire VRT-programma ‘Vive le vélo!’. Nu komen er, in samenwerking met VRT en Westtoer, zes ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes met elk hun eigen kleur die vertrekken uit Diksmuide én waarin het DNA van het programma verweven zit dankzij informatieve video's onderweg.

“Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes. Dat is wat je mag verwachten als je je waagt aan de ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes”, aldus Karl. “Het DNA van het televisieprogramma zit helemaal vervat in deze zes routes. Als je op verschillende plekken de QR-codes zal scannen, nemen we in onze filmpjes je met plezier mee op onze bagagedrager.”

 Er is op maat van elke fietser wel een route, want de afstanden variëren van 28 kilometer voor een familieroute tot 171 kilometer voor de meer geoefende fietser.

 

De verschillende routes op een rij

  • Een korte familieroute richting Lampernisse en Pervijze - blauw - 28 kilometer (bewegwijzerd)
  • Een route richting Koekelare, Kortemark en Houthulst - rood - 53 kilometer (bewegwijzerd)
  • Een kustfietsroute richting Koksijde en Nieuwpoort - roze - 63 kilometer (knooppunten)
  • Een ritje heen en terug naar Brugge over Torhout - groen - 105 kilometer (knooppunten)
  • Een stedentrip richting Roeselare en Kortrijk - oranje - 123 kilometer (knooppunten)
  • Een stevige kuitenbijter door de hele Westhoek, inclusief Heuvelland - paars - 171 kilometer (knooppunten)

Je kunt hier onderaan ook alle gpx-bestanden (voor op je fietsgps of gsm) of een pdf downloaden met de knooppunten van alle routes.

 

Downloads
‘Vive le Vélo!’ fietskaart

De 6 routes werden gebundeld op 1 handige fietskaart. Met deze kaart kan je jou volledig voorbereiden op je rit. Je kan er al kennismaken met de bezienswaardigheden onderweg. Wil je de wielerweetjes en toeristische tips van Karl liefst op voorhand al weten? Op de kaart kan je al de QR codes vinden naar de video's! De kaart met alle routes kost tien euro en is beschikbaar via de webshop van Westtoer. Vanaf zaterdag 4 juni is de kaart ook te verkrijgen bij de toeristische diensten en in de ‘Vive le Vélo!’ flagshipstore in de Kasteelstraat in Diksmuide. 

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...