donderdag 24 maart 2022

Basisschool ‘De Veerkracht’ opent officieel de deuren

Zondag 27 maart opent basisschool ‘De Veerkracht officieel de deuren.  De leerlingen maken reeds sinds 1 september gebruik van de prachtige, ruime lokalen maar officieel werd de opening omwille van corona reeds enkele keren uitgesteld.

Het wordt zondag het eerste gezellige dorpsfeest in Woumen sinds de pandemie.


Het programma voor dit feestelijk gebeuren ziet er best aardig uit.
  Men start om 9u15 met een eucharistieviering in de Sint-Andreaskerk.  Deken Wilfried Jonckheere, voorzitter van het schoolbestuur, gaat voor tijdens dit dankmoment.

Daarna trekken de aanwezigen onder begeleiding van de KM Hoger Op richting school.  Iedere geïnteresseerde kan dan vrij tot 17 uur een rondgang maken in de nieuwe gebouwen. 

Om 14 uur volgt dan de officiële opening door Burgemeester Lies Laridon en schepen van onderwijs Marc De Keyrel.  Na het doorknippen van het lint  is er de zegening van het gebouw en de klaskruisjes door priester Geert Roseeuw. Na dit officiële gebeuren is er een optreden van muziekband ’t Vier en kan men ook deelnemen aan de ‘schijt-je-rijk’ wedstrijd die doorgaat op de oude speelplaats.

Een jong kalfje en een schaap met lammetje zoeken de ideale tegel om hun behoefte te doen.  Bij deze wedstrijd zijn heel wat waardebonnen te winnen.

Tijdens deze opendeurdag kan men genieten van diverse eet- en drankstandjes: braadworst, vegetarische braadworst, pannenkoeken, suikerspin, snoepzakjes, popcorn, oma’s geheime drankje, het volledige gamma bieren van de Nachtraaf, picon, … voor elk wat wils dus.

Natuurlijk werd er ook aan de kinderen gedacht met 2 springkastelen en een fantastische visput.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...