vrijdag 11 juni 2021

Woumenaar Danny Rollé stunt tijdens TV programma ‘Iedereen Beroemd’!

Gisteren werd de reportage ‘En dat met jouw belastinggeld?’ uitgezonden op TV één. De bekende Woumenaar Danny Rollé (62 j), Technisch Directeur en  kraanspecialist bij funderingsbedrijf TRAEN uit Zedelgem,  werd door de programmamakers van het  overbekende tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ aangezocht om een schijnbaar niet uit te voeren stunt toch waar te maken.

Naar aanleiding van het Europees kampioenschap voetbal -waar de Belgen ondanks alles tot de grote favorieten behoren- kreeg Danny de opdracht om met een kraan voetballen in het doel te deponeren.  Hij werkte met een graafmachine uitgerust met een grijperuitrusting om ronde diepfunderingputten te maken. De opdracht bestond erin om minstens één voetbal liggend op een kegel op te nemen en deze in het kleine doel van 2m40 op 1m20 te laten rollen.  Om deze bijzonder moeilijke karwei uit te voeren kreeg de man met 45 jaar kraan evaring slechts 40 seconden en 4 tienden.


We zien Danny net voor zijn stunt bij de kraanmachine.  De drie ballen liggen op dat moment al uitdagend te wachten op de grijparm van de machine.

“Met zo’n kraan werken is echt geen makkie.  De grijparm zwiert immers tijdens het rijden en draaien en maakt het zo aartsmoeilijk om het grijpelement stil te houden om die kleine voetbal op te nemen.  Met de kraan dien je dan ook nog te zwenken zodat je  de bal  in één draaiende beweging naar het kleine doel kan werpen, bij het opnemen van de tweede bal is het de kunst om de arm net op tijd tot rust te brengen”,  vertelt Danny.

De opnames vonden plaats op het bedrijventerrein van de firma in Zedelgem op vrijdag 14 mei en duurden zo’n twee uur.  Eerst werden goede afspraken gemaakt, daarna een goed camerapunt zoeken en dan … het onmogelijke mogelijk maken.

“Het moeilijkste aan deze opdracht was blijven geconcentreerd zijn tijdens het veeleisende  manoeuvre.  Tijdens de one shot opname wilde men ook dat ik het ganse gebeuren van commentaar voorzag,” lichtte Danny het gemaakte filmpje toe.

Film

Zou Danny erin lukken om als een echte Lukaka te scoren of bleef het bij een net niet actie?  ‘Ik was er rotsvast van overtuigd dat ik in die beperkte tijd toch één doelpunt zou kunnen scoren maar het liefst wilde ik dat de netten meerdere keren konden trillen.  Ik vreesde vooral het slingeren van de grijparm bij het terugkeren naar de startpositie, ‘ glimlachte Danny.

Toen de regisseur het startsein gaf, voelde hij zich als een vis in het water.  Hij greep vlot de eerste bal en deed die na een gepaste zwenkbeweging in het doel rollen.  Snel terug naar de startpositie voor bal 2, deze lukte ook vlot.

De cameraman en de regisseur zetten grote ogen op toen Danny er ook nog in lukte om een derde keer te scoren.  Na deze hattrick had hij nog 4 seconden over.  ‘Als voor mijn beste kraanman het scoren in een klein doel zo makkelijk is, zal het voor de Rode Duivels dus zeker en vast een koud kunstje zijn om de overwinningen aaneen te rijgen en ons land zo de Europa beker te schenken,’ vulde een tevreden bedrijfsleider Olivier Haspeslagh glimlachend aan.

Info: Funderingsbedrijf TRAEN (klik hier)

Redactie: Bertrand Vande Ginste – www.woumen.eu

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...