dinsdag 22 juni 2021

Wie heeft ‘de veerkracht’ in zijn macht ?

Momenteel is men volop bezig aan de nieuwbouw van basisschool ‘De Veerkracht’ in Woumen.

Men hoopte om alles klaar te krijgen tegen de aanvang van het nieuwe schooljaar maar tijdens de bouwperiode liep er reeds heel wat mis waardoor de openingsdatum wel eens wat later zou kunnen vallen.  Bij levering van de stenen werden er tweemaal verkeerde steensoorten aangevoerd,  waren er onvoldoende stenen van dezelfde kleur , de metselaars kwamen plots niet meer opdagen, de  structuur van de verf was niet juist,… plannen dienden daardoor diverse malen gewijzigd te worden.  En last but not least is nu ook nog de sleutel van de schooldeur verdwenen.

Voor het ganse schoolteam is en blijft het een raadsel wie de saboteur is van dit alles. 

Daarom vraagt men de hulp aan de Woumenaars om deze zaak op te lossen.  Op zaterdag 26 en zondag 27 juni kun je jouw Sherlock  Holmes petje opzetten om de dader te ontmaskeren.  Tussen 9 en 12 uur of in het tijdsbestek van 13 tot 17 uur ben je welkom op de speelplaats van de school om jouw unieke spelcode van het citygame af te halen.  Deze code kun je vooraf bestellen via www.vbwoumen.be en dit tegen de prijs van €6 per gezinsbubbel.  De betaling dien je vooraf te doen op rekening van de school BE63 7382 1606 6108 met vermelding van jouw naam. Na betaling ontvang je een bewijs om de unieke code af te halen. Tijdens de zoektocht wachten jouw allerlei opdrachten en raadsels om de dader te ontmaskeren. Jouw handigheid, je denkvermogen en je lachspieren worden tijdens het zoeken danig op de proef gesteld.  Zowel ouders en grootouders als kleuters en kinderen van de lagere school zullen hun steentje dienen bij te dragen om de saboteur te vinden.  Het parcours is een vijftal km lang en legt men gemakkelijk te voet af.  De beste detectives ontvangen natuurlijk een mooie prijs. 

 


Op de foto bemerken we vier van de leerkrachten die in de omgeving van de school op zoek zijn naar de dader(s): Evy Borra,  Ann Vanheule, Elien Van Elslander en Wendy Geldof.  

Enkele andere leerkrachten waren op dat moment in het dorp op zoek naar mogelijke aanwijzingen  om het misdrijf op te lossen.  Tot op heden bleek de zoektocht tevergeefs.

Hopelijk kan men tijdens het weekend dit ernstig misdrijf oplossen.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...