vrijdag 4 december 2020

Live Adventsboodschap bekijken…

Ook in moeilijke tijden klinken woorden van hoop en verwachting…

Stefaan Pollet, parochieassistent bij de parochiale eenheid Sint-Pieter van Groot-Diksmuide stuurde volgende Adventsboodschap

Verleden weekend startte de advent (*): de voorbereidingstijd naar Kerstmis. We wensen je een intense, warme, verdiepende, inspirerende, solidaire en creatieve periode toe. Verbonden met en voor elkaar; zodat 'God gebeurt' ook in tijden van lockdown en corona!”

Bekijk de videoboodschap bij het begin van deze adventsperiode

Live eucharistievieringen volgen of herbekijken

  • Je kan op verschillende mogelijkheden de live eucharistievieringen volgen of de opgenomen weekendvieringen blijven bekijken via Youtube (klik hier)
  • Live op Facebook van  E.H. pastoor Geert Roseeuw - vanuit de doopkapel van de Woumense Sint-Andreaskerk (klik hier)
  • Vieringen op radio en TV (klik hier)
Het dennegroen verwijst naar kerst en staat voor levenskracht... voor nieuw leven... De cirkel stelt Gods eeuwige liefde voor.

(*)
De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: dit is het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Het Liturgisch jaar begint met de advent. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis. De advent begint altijd op de zondag die het dichtst bij het feest van de Heilige Andreas (30 november) valt. De advent eindigt op 24 december bij het avondgebed. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt wel altijd vier zondagen.


Redactie: Bertrand Vande Ginste - www.woumen.eu 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boerenprotest tegen uitbreiding natuurgebied Handzame- en IJzervallei in Brugge

In een opvallende demonstratie hebben ongeveer 250 boeren met hun tractoren de straten van Brugge gevuld om te protesteren tegen de geplande...